Regulament 2011



Organizatori
  1. Concursul este organizat de Asociația Tinerilor din Ialomița, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Slobozia și Consiliul Județean Ialomița, alături de alți parteneri instituționali și media.

Eligibilitatea participanţilor
  1. Pot participa în concurs persoane fizice române, cu domiciliul în județul Ialomița, autori ai lucrărilor, cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani.
  2. Echipele vor fi formate din 2 sau mai multe persoane, cu excepția secțiunii dedicate fotografiei, unde se poate concura și individual.
  3. În cazul echipelor, concurenții vor menționa un nume reprezentativ pentru echipă, care va fi afișat la începutul sau la sfârșitul filmului (dacă se participă la secțiunea scurt metraj) și pe formularul de înscriere.
  4. Participanţii care înscriu lucrări în concurs trebuie să fie autorii lucrărilor. Orice lucrare însuşită într-un mod ilegal va fi respinsă din concurs.
  5. Fiecare participant poate înscrie oricâte lucrări la fiecare secțiune a concursului, putând fi înscris simultan, individual, în aceeași echipă sau în echipe diferite la ambele secțiuni ale concursului.

Condiții de eligibilitate a lucrărilor

7.      Condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească toate lucrările înscrise sunt:



A. Filme de scurt metraj:
- durata filmului va fi de 10-15 minute
- suportul trebuie să fie video, se acceptă și filme făcute cu aparatura tip homevideo (camera video mini divicam, telefon mobil etc.)
- formatele acceptate sunt: AVI, MPG, WMV
- dimensiunea recomandată a filmului este de minim 720×576 pixeli, compresie dv-pal, sunet 48kh
- nu sunt acceptate dimensiuni inferioare celor de mai sus, însă nu exista limită superioară privind dimensiunea
- scurt metrajele trebuie să aibă titlu și generic, fiind însoțite și de o descriere, redactată în fișa de înscriere
- scurt metrajele pot să fie filmate pe suport analogic sau pot fi realizate direct digital, folosind tehnici de animație
- fiecare material va avea la început şi sfârşit 5 secunde de blank . De asemenea, vor fi
menţionate numele echipei și numele filmului la sfârşitul sau începutul scurt metrajului.

B.     Fotografie
-          participanții vor înscrie în concurs un set de 10 până la 15 fotografii
-          dimensiunea minimă a fotografiilor va fi de 100 KB, sau indeajuns incat sa poata fi printata clar la o dimensiune rezonabila pe hartie A4.
-    nu sunt acceptate dimensiuni inferioare celor de mai sus, însă nu exista limită superioară privind dimensiunea
-          formatul de fișier  va fi .jpg, 8 biti, RGB
-          setul de fotografii trebuie să fie însoțit de  titlu și o descriere, redactate în fișa de înscriere
-         fotografiile pot fi alb negru sau color, realizate în orice tehnică, în orice stil fotografic, prelucrate sau nu digital  


8. Indiferent de categoria aleasă, lucrările înscrise în concurs nu vor promova sexul, violenţa, discriminarea etnică sau socială. Lucrările care vor încălca această condiţie vor fi respinse automat de către juriu.
  1. Concurenţii poartă întreaga răspundere asupra lucrărilor trimise la concurs. Aceştia trebuie să se asigure că lucrările lor nu încalcă dreptul persoanelor la proprietate fizică sau intelectuală, la propria imagine sau la intimitate. Simpla înscriere la concurs înseamnă asumarea şi acceptarea oricăror consecinţe ce pot decurge din publicarea lucrărilor respective. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele prejudicii cauzate de difuzarea lucrărilor şi nu poate fi, sub nici o formă, făcut responsabil pentru aceste consecinţe.
  2. Organizatorul îsi rezervă dreptul de a nu accepta înscrierea în concurs a oricărei lucrări care violează prezentul regulament, a oricărei lucrări a cărei valoare artistică este considerată necorespunzătoare, de a retrage din concurs orice lucrare care este descoperită ca încălcând prezentul regulament, chiar dacă inițial a fost aprobată (de exemplu, dar fară a se limita la cazul încălcării drepturilor de autor).



Transmiterea lucrărilor și perioada de desfășurare

11.  Lucrările vor putea fi înscrise în concurs în perioada 3 – 27 noiembrie 2011, fie prin transmiterea directă a materialului la adresa de mail a concursului, concursati@gmail.com, fie prin utilizarea unui serviciu de transfer electronic și transmiterea link-ului către acesta la adresa de mail menționată.
12.  Fiecare lucrare va fi denumită utilizând numele autorului (echipă/individ) și titlul lucrării, în formatul Autor – Nume lucrare.
13.  Lucrările vor fi însoțite de fișa de înscriere în concurs, disponibilă pe site-ul concursului.
14.  Premierea lucrărilor câștigatoare va fi făcută în cadrul unui eveniment public desfășurat în Slobozia, în data de 30 noiembrie 2011.
15.  Pentru ridicarea premiului, autorul va avea cel puțin un reprezentant în sală, acesta fiind obligat să prezinte o copie după Cartea de Identitate pentru a intra în posesia premiului.


Jurizare și acordarea premiilor

  1. Juriul este format din reprezentanți ai organizatorului, ai partenerilor principali și câte un expert în fiecare domeniu de concurs.
  2. Proiectele vor fi evaluate în baza unui punctaj de 100 de puncte, care vor fi acordate  pentru următoarele criterii: originalitate, creativitate și expresivitate, titlu și mesaj, calitatea lucrării.
  3. Vor fi eliberate diplome pentru fiecare membru al echipei.
  4. Premiile pentru categoria scurt metraje sunt:
-          Premiul I – 600 lei
-          Premiul al II-lea – 550 lei
-          Premiul al III-lea – 500 lei
-          Mențiune – 300 lei (se vor acorda două mențiuni)

  1. Premiile pentru categoria fotografie sunt:
-          Premiul I – 550 lei
-          Premiul al II-lea – 450 lei
-          Premiul al III-lea – 350 lei
-          Mențiune – 150 lei (se vor acorda șase mențiuni).